Ga naar hoofdinhoud

Creatief

In het Inloophuis worden veel creatieve bezigheden aangeboden. Onder begeleiding van enthousiaste en ervaren vrijwilligers kunnen gasten een creatieve activiteit kiezen waar ze zich het beste bij voelen en zich zelf in kwijt kunnen. De volgende activiteiten worden o.a. aangeboden: aquarelleren, tekenen en schilderen, boetseren, breien, handwerken met verschillende materialen, mandala tekenen en schrijven vanuit het gevoel. Ook wordt er een keer per maand bloemschikken aangeboden, hiervoor is inschrijving vooraf nodig. Wil je verdere uitleg over een van deze creatieve activiteiten? Neem contact op met het Inloophuis via email. 

Ontspanning

In het Inloophuis worden ook diverse activiteiten aangeboden met als doel te (leren) ontspannen. Hieronder vallen: 
Mindfulness: dit kan ons helpen om opener en bewuster in het leven te staan. Dit is nog niet zo eenvoudig als het klinkt. Mindfulness geeft handvaten om dit te veranderen, en onze aandacht doelbewust te richten op de ervaring in dit moment, zonder hierover te oordelen.
Meditatie: mediteren is elke techniek die je in staat stelt je lichaam en geest te ontspannen en de geest te verlossen van onnodige gedachten. Het is een nuttige techniek die je helpt je geest te temmen en je lichaam te relaxen.
Voetmassage: heerlijk relaxen, een beetje wegdromen terwijl je voeten een verkwikkende behandeling krijgen. Na de eerste keer wil je zeker nog eens! Voor de voetmassage moet je wel vooraf even inschrijven. 
Zingen: elke eerste woensdag van de maand wordt er gezongen van 10.00 tot 11.30. Er staand tophits en Nederlandse smartlappen op het repertoire. Iedereen is welkom, het is niet nodig om vooraf in te schrijven. 

Kijken en luisteren

Filmclub
Er worden regelmatig filmavonden georganiseerd in het Inloophuis. De film wordt eerst gezamenlijk bekeken en daarna vindt er een nazit plaats om de film te bespreken. De films variëren van drama, humor tot films die zich richten op het thema kanker. 

Leesclub
Er wordt van tevoren afgesproken welk boek er wordt gelezen en tijdens de 6-wekelijkse bijeenkomst wordt dit dit met elkaar bespreken. 

Werken met de Verbeeldingstoolkit
In onze verbeelding schuilt een grote kracht. Door ons bewust te worden van deze potentie kunnen we onze innerlijke krachten ontdekken en deze ook inzetten. Dat helpt bij het omgaan met alles wat we mee maken. Onze verbeelding kan tot steun zijn bij ziekte en bij behandelingen. De Toolkit waarmee wordt gewerkt bevat symboolkaarten en verbeeldingsoefeningen. Elke keer als een oefening ontspannen wordt herhaald, ontwikkelen inzichten en vaardigheden zich verder. Zo is het mogelijk je welzijn te bevorderen, en het gevoel dat je weer regie over je eigen situatie hebt. 

Bewegen

Wandelen
Een goede dosis lichaamsbeweging helpt ons door moeilijke omstandigheden te loodsen. Iedere maandagmiddag kun je aansluiten in een wandelgroep om een ontspannen wandeling te maken in de mooie omgeving van het Inloophuis. Wandelen is gezond voor het lichaam, en werkt heerlijk ontspannend voor de geest. Afstand en snelheid worden in overleg bepaald, waarbij je het uiteindelijk altijd zelf bepaalt. Deze activiteit wordt begeleid door de ervaren looptrainers Antonio Del Rosario en Gerard van der Plas.

Yoga

Voor meer informatie over de genoemde activiteiten kun je telefonisch contact opnemen met het kernteam of via email

In gesprek

Het Inloophuis biedt een plek om op verhaal te komen of jouw verhaal te vertellen. Je treft lotgenoten waarmee je jouw ervaringen kunt uitwisselen, maar ook onze vrijwilligers bieden een luisterend oor. Je zal in het Inloophuis een warme ontmoetingsplek vinden waar ruimte is voor een traan en ook voor een lach! Partners, familieleden en vrienden van mensen met kanker kunnen ook altijd met hun verhaal, hun vragen en hun ervaringen in het Inloophuis terecht. Want ook voor hen heeft de situatie immers ingrijpende gevolgen. 

Informatie

Het Inloophuis geeft uit principe geen informatie over medische behandelingen, en ook geen doorverwijzingen. Wij hanteren het uitgangspunt dat je niet naar het Inloophuis komt als patiënt. Wij bieden je steun als mens, in jouw leven en in de omgang met kanker. Wel organiseert het Inloophuis regelmatig informatiebijeenkomsten waarbij professionals iets vertellen uit hun praktijk. Deze bijeenkomsten gaan soms wel over aspecten die met de medische behandeling te maken hebben, zoals bijwerkingen van medicatie, en pijnbestrijding. Er worden daarnaast ook bijeenkomsten georganiseerd die betrekking hebben op de invloed van kanker binnen het gezin en de omgeving en thema-avonden die ingaan op meer praktische zaken waarmee men geconfronteerd wordt. 

Back To Top